vrijdag 25 mei 2007

Verslag 2

Joop, hier zen we nogis.

We zijn al wa verder ze.
Het begon hier te onweren toen we onder een boom stonden en werden direct door mensen binnen geroepen. Eerst wat reisavonturen vertellen en daarna hebben we internet kunnen versieren. Daar zijn jullie natuurlijk ook in geïnteresseerd.

Dag 2, Leuven naar Dinant
Van Leuven zijn we naar Dinant gefietst richting Hoegaarden vanwaar we de Ravel route hebben gevolgd tot in Dinant over een oude spoorweg berm. Dit was wel knap, rustig en mooi. Aan de oevers van de Lesse gekampeerd.
Afgelegde afstand: 103 km

Dag 3, Dinant naar Chimay
Van Dinant zijn we richting Chimay gereden langs de Maas en dan de Ardense bergen in. Bij een afdaling schoot plotseling men achterwiel los met hevig gezwabber tot stilstand gekomen en als resulaat krom gewrongen remblokken, ‘s avonds gekampeerd in een beukenbos.
Afgelegde afstand: 72 km
Max. snelheid: 57.7 km/h

Dag 4, Chimay naar Laon
Van Chimay zijn we naar Laon gereden. De grens van Frankrijk bereikt na een zwaar klimmetje en met wat vreugde Frankrijk betreden. Onderweg zelf vlierbessensiroop gemaakt en ‘s avonds in een moeras bos gekampeerd. Het bos zat vol met muggen maar met een berkenschorsen vuurtje konden we ze wel een beetje op afstand houden. ‘s Avonds werden we precies door nen hond aangevallen. We stonden al in aanvalshouding maar het bleek gewoon een blaffend hert te zijn.
Afgelegde afstand: 96 km

Dag 5, Laon naar Soissons
Van Laon zen we richting Soissons gereden. ‘s Morgens door wat plassen geploeterd om uit ons moeras bos te raken. Dan begonnen aan een klimmetje naar Laon. De Notre Dame leek zo immens dat we die toch wel van wa dichter wilden bezien.
Voor de Notre Dame men vitessen kabeltje gerepareerd en aan de afdaling begonnen door de prachtige velden en dorpjes.
Tegen de vroege avond nen dokter op straat tegengekomen met een zitfiets. Hij nodigde ons uit voor een kamping onder zenne rijpe kersen boom in een ommuurde tuin van zen dokterswoning. Het bleek ne fiets freak te zijn. Hij ging ‘s avonds naar het toneel en wij mochten doen alsof we thuis waren! Lekker douchke pakken en wa fietskaarten bezien.
Afgelegde afstand: 68 km

Dag 6, Soissons naar Parijs
‘s Morgens gezellig bij de dokter op de koffie geweest en dan samen met zijn vrouw met een ligfietstandem vertrokken. Aan een recordtempo over de wegen gescheurd en langs een knappe kerk gepasseerd. Toeristische info gekregen en daarna nog even doortrappen. Aan een splitsing zijn we opgesplitst, we zijn dan langst veldweggetjes doorgereden tot voor Parijs. Uiteindelijk in een bos naast de autostrade gekampeerd.
Afgelegde afstand: 97.5 km

Dag 7, Parijs naar Parijs
We hebben het kanaal gevolgd tot centrum Parijs daar de Notredame en de Eiffeltoren bezocht. Berten had daar een kettingbreuk, met veel belangstelling en hoderden foto’s is de ketting uiteindelijk gerepareerd en zijn we verder gegaan door Parijs.
We zijn uiteindelijk Parijs buitengegaan via Versailles en ergens in een nationaal bos met veel everzwijnsporen overnacht.
Afgelegde afstand: 95 km

Dag 8, Parijs naar Châteaudun
We hebben goed doorgefietst, gemiddeld 20 km/h. Gekampeerd in een varenbos vol met teken en mieren. Daar in de hangmat een heerlijk flesje wijn gedronken.
Afgelegde afstand: 115 km

Dag 9, Châteaudun naar Tours
Gefietst langst prachtige, in rotsen uitgehouwen, dorpjes en langst een knap kasteel gereden. Dan gekampeerd tussen privé gebieden met veel muggen. Die nacht niet al te goed geslapen wegens verbranding.
Afgelegde afstand: 120 km

Dag 10, Tours tot een stuk voor Nantes
We hebben de Loire gevolgd via een mooie fietsroute,
onderweg in een prachtig riviertje gezwommen en onze kleren eindelijk nog is kunnen wassen in een bakkend zonnetje en ‘s avonds gekampeerd op een picknick plek.


Sorry voor de extreem veel fouten maar deze computer is nogal raar, wanneer we iets willen verbeteren verslechtert het alleen maar. PS Hannes het is te hope da ge niet te veel werk voor het school hebt.

We zijn nu richting de zee onderweg via de Loire. Van daaruit gaan we naar Bordeaux en dan richting Carcasonne. Vandaag hebben we de 1000 km overschreden !!!
PS hoe zit het met Libië?

Dikke kus aan Fraukje en van de Jasper groetjes aan de rest,
nog nen plezante tijd in België!

dinsdag 15 mei 2007

Dag 1: Leuven


He onze eerste dag zit er al op.
Vertrokken in Kapellen bij Fraukje richting de Jasper, waar we reeds door de uitwuivers werden ontvangen.
Vandaar naar den Berten thuis waar we op straat werden ontvangen door de paparazzi.
Nog een emotioneel afscheid aan de academie van Fraukje.
Nu richting Leuven, de Jasper ramt nog efkes een kamionet.
Door de modderige Hoobookse polder door smalle leuke bosweggetjes heb ik door ne te zwaar gepakte fiets nog nen boom geramd.
In Schelle hadden we al panne, kabel voor derajeur Berten gesprongen repareren.
Door Mechelen gefietst langs het fort waar we al eens eerder hadden gezwommen.
Via de Leuvense vaart naar Leuven gefietst langs prachtige weiden, bloemen, reigers en eendjes.
Eens vertrokken en weer nen bos kakker geworden.
In Leuven een zware beklimming gedaan, pff nog veel oefenen.
Bij Lauwerientje aangekomen na 82 km en 4.15 u fietsen (rit tijd), een pizzake gebakken.

Alle een verslag van elke dag kunde nie verwachte ze
den Jasper en den Berten.

maandag 14 mei 2007

Nog kortere samenvatting...

Voor wie de samenvatting niet helemaal begrepen heeft: een filmpje van het verloop van de reis.

Test blogger Berten

Morgen vertrekken we, 15/5/2007 start.

Welkom en tot ziens!

Welkom allemaal op Zadelpijn, de blog over de fietsreis van Berten, Jasper en Fraukje rond de middellandse zee. Hier gaan we geregeld reisverslagjes schrijven en enkele foto's laten zien.

Kort overzichtje van de planning:
Jasper en Berten vertrekken morgen (15-05-07) met de fiets van bij ons thuis richting het warme zuiden. Enkele maanden fietsen ze door Europa tot ze in het zuiden van Spanje komen en daar nemen ze de boot naar Marokko. Van daaruit fietsen ze verder rond de middellandse zee in oostelijke richting. Aangekomen in Tunesië komen ze toevallig Fraukje en Hannes tegen die vanuit het zuiden van Italië kwamen aangevaren.
In Tunesië volgt een hartelijk weerzien tussen de twee geliefden, Berten en Fraukje, die elkaar een dikke 3 maanden niet meer gezien hebben en ook de Devillékes zijn even compleet wanneer Go en Thomas mee het land gaan verkennen. De zwaksten worden dan naar huis gestuurd zodat Berten, Jasper en Fraukje met hun vélokes door de woestijn kunnen scheuren. Ze fietsen verder door Libië tot de piramides van Egypte. Dan moeten ze Israël en Libanon ontwijken wegens oorlog en gaan ze langs Jordanië en Syrië naar Turkije. Dan volgt de andere helft van Europa (Griekenland, ...) om uiteindelijk moe maar voldaan in België aan te komen.

Planning onder voorbehoud!