maandag 14 mei 2007

Welkom en tot ziens!

Welkom allemaal op Zadelpijn, de blog over de fietsreis van Berten, Jasper en Fraukje rond de middellandse zee. Hier gaan we geregeld reisverslagjes schrijven en enkele foto's laten zien.

Kort overzichtje van de planning:
Jasper en Berten vertrekken morgen (15-05-07) met de fiets van bij ons thuis richting het warme zuiden. Enkele maanden fietsen ze door Europa tot ze in het zuiden van Spanje komen en daar nemen ze de boot naar Marokko. Van daaruit fietsen ze verder rond de middellandse zee in oostelijke richting. Aangekomen in Tunesië komen ze toevallig Fraukje en Hannes tegen die vanuit het zuiden van Italië kwamen aangevaren.
In Tunesië volgt een hartelijk weerzien tussen de twee geliefden, Berten en Fraukje, die elkaar een dikke 3 maanden niet meer gezien hebben en ook de Devillékes zijn even compleet wanneer Go en Thomas mee het land gaan verkennen. De zwaksten worden dan naar huis gestuurd zodat Berten, Jasper en Fraukje met hun vélokes door de woestijn kunnen scheuren. Ze fietsen verder door Libië tot de piramides van Egypte. Dan moeten ze Israël en Libanon ontwijken wegens oorlog en gaan ze langs Jordanië en Syrië naar Turkije. Dan volgt de andere helft van Europa (Griekenland, ...) om uiteindelijk moe maar voldaan in België aan te komen.

Planning onder voorbehoud!

Geen opmerkingen: